Facebook

Tweet

Help

This villa celebrates a fusion of artefacts, artworks, atmosphere, and nature to encourage a poetic life, loosening up in mind and body

Designed by T.K. Chu Design

From the interior designer:

Overview

With interiors designed by T.K. Chu Design, this four-storey villa is located among hills, woods, and lakes. 

With angled cornices and floor-to-ceiling windows, it shows an integration of traditional Chinese garden and modern building, which combines people, nature, and architecture perfectly, and gives off a vague animist aura. 

As a top-tier real estate project in Taizhou, Zhejiang province, the villa pays tribute to the city spirit – ‘和合’. 

The word can be translated into English in various ways: inclusive, harmonious, confluent, etc.

According to the architectural characters and urban context, T.K. Chu’s vision of the villa is a place where art encounters space and humanity meets nature.


A habitable art form

The result is a habitable artwork themed Spring up, which is embodied in decorations and two specially created sculptures by T.K. Chu. 

The sculptures – Spring up: Waltz and Spring up: Dance to the Wind, respectively – are fitting metaphors for a vibrant and passionate life. 

The former, flanked by a courtyard and the gym, is suspended from the ceiling, like water falling straight out of the sky. 

Whereas, the latter rises in the middle of a courtyard, shaped like the wind of God sweeping over the deep. 

The villa is more than just a building accommodating a living room, dining rooms, bedrooms, bathrooms and study rooms. 

Thanks to the integration of artworks, it creates and renders an atmosphere where people's minds and spirits can be released and soar.

There are two entrances to the villa – the above-ground entrance connecting to the garden and the underground one connecting to the garage. 

Underground lobby and reception

The lobby is located between a pair of walk-in-closets, where residents could store their clothes before proceeding to an underground private gallery.

 The double-height space is divided by a fireplace and a glass screen, offering a high degree of spatial flexibility to meet the needs of celebrating, family meetings, exhibitions, recreation and a variety of other functions. 

A wine cellar, bar, dining room and cigar area allow the residents to entertain more than 20 guests, which is a complement to the living room and dining room on the first floor. 

Ornamented with smooth curves and circle, the ceilings remind one of clouds. 

More significantly, the basement is illuminated by a series of skylights and glass wall-surrounded courtyards, which connects residents to the exterior and the passing of time. 

Above a circular skylight is the koi pond and below is Spring up: Dance to the Wind, creating a dreamscape where fishes fly in the sky. 

The space therefore echoes and interacts with dense greens and clear waters.

Mezzanine

A mezzanine overlooking the double-height multi-functional space accommodates a nanny room, laundry room, children’s entertainment room and study room. 

The study room is connected by a glass box to the children’s entertainment room, allowing family members  to see each other. 

A smile-shaped window opens in the wall of the children’s entertainment room, borrowing a view of the Spring up: Dance to the Wind

Furniture from the lineup of Smile :P of T.K Home completes the space.

First floor

On the first floor, there are spaces for diverse family activities. 

A series of scenery-faced sofas and chairs are designed to allow residents to enjoy beautiful views of swirling clouds, swimming fishes and blossoming flowers. 

A tea room is located next to a tatami room – this has a table flush with another in the former space creating visual continuity. 

Cloud-shaped lamps hang above the tables, merging with the exterior landscape in an artistic way. 

Opposite the tea room is a living room adjoined by a dining room and the elders' suite. 

The wall decorations of the dining room take the shape of the Chinese-style tiles, which build a bridge linking tradition to modernity.

A sitting room on the second floor creates an emotional connection to the family members. 

This is adjacent to the master suite and children’s suite. 

The headboard for the bed in the master room is decorated with cloud patterns. A poetic life

The intersection of artefacts, artworks, atmosphere, and nature will encourage residents to lead a poetic life, loosening up in mind and body.

Credit list

Materials
Stone, wood veneer, stoving varnish, special wallpaper and stainless steel Furniture and Lamp:
Decoration
Robert KUO, Kim Syberet, Tom Dixon, Gardeco, Gilles Caffier and Georg Jensen
Design team
Chiung-wen Liu, Huei-chun Chen, Chuen-shiuan Lin, Yu-jie Chang, Shu-han Chang, Shin-yu Tsai, Shu-yun Bai, Ma-ru Chiang, Ming Zhao and Yinan Zhu
Furniture and lamp
T.K HOME, B&B, Reflex and Molteni & C

Designed by: T.K. Chu Design

Story by: Trendsideas

Photography by: Di Zhu

05 Jun, 2022

Home kitchen bathroom commercial design


Latest Post

05 Jun, 2022

05 Jun, 2022

05 Jun, 2022

We know the Specialists

Related Book

TRENDS MINI COVER interiors 2 -

Take your home to the next level with the latest ideas for interior design and decor. Furniture, paint, wallpaper and li...

Read More

Similar Stories